Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΓΑΜΟΦΙΔΑ

Ο μακράν καλύτερος ποδοσφαιρικός σχολιαστής, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό, είναι ο Κώστας Νικολακόπουλος. Ο άνθρωπος μας είχε προϊδεάσει τόσο για τον διαιτητή όσο και για τους επόπτες του χθεσινού αγώνα.

Δεν αναφέρομαι μόνο στο κροσέ του Ινσαουράλδε που δεν πρόφτασε να πατήσει το πόδι του στην Τούμπα και έμαθε πώς να πουλάει οπαδιλίκι. Φυσικά αν δεν κάνει ο αθλητικός δικαστής το καθήκον του για μια απερίγραπτη προσβολή του αθλήματος που είδε όλος ο κόσμος πλην Κάκου και του "βοηθού" του, θα γελάσουν μεν και οι πέτρες αλλά θα δικαιωθούν και νοοτροπίες που θέλουν τα ματς να παίρνονται με "φωτιά και τσεκούρι".

Ο Κάκος είναι υπότροπος στην ανοχή στην πυγμαχία. Προηγήθηκε η μυθική γροθιά του άλλου καλόπαιδου, του Πάμπλο Γκαρσία, στον Ντιόγο. Αλλά αυτά είναι τα φανερά.

Τι έκανε χθες ο Κάκος που περνάει όλους τους άλλους για χαζούς;

α. Ο πολύ μέτριος χθες ΠΑΟΚ βάσισε το παιχνίδι του σε βαθιές μπαλιές προς τους επιθετικούς, κυρίως τον Αθανασιάδη και ότι ήθελε προκύψει. Προέκυψε το ολέθριο σφάλμα του Μανωλά και το πρώτο γκολ. Το ενδιαφέρον όμως ήταν ότι ουδέποτε δόθηκε φάουλ εις βάρος του ΠΑΟΚ σε διεκδίκηση στον αέρα σε τέτοιες μπαλιές. Τι έγινε σε αντίστοιχες μπαλιές του ασφαλώς χλωμού χθεσινού Ολυμπιακού; Σχεδόν όλες σφυρίχτηκαν φάουλ και κάθε απόπειρα επίθεσης σταματούσε εν τη γενέσει.
β. Το σημαιάκι του οφσάιντ στις οριακές φάσεις σηκωνόταν μόνο εις βάρος του Ολυμπιακού. Κάνα- δυο φορές παίχτες του Θρύλου έβγαιναν μόνοι τους και τους σταμάτησε το κοράκι. Αντίθετα στον ΠΑΟΚ αφέθηκαν επικίνδυνες φάσεις από προφανή θέση οφσάιντ.
γ. Το καλύτερο. Ο ΠΑΟΚ με ευρωπαίο διαιτητή θα τελείωνε το ματσάκι με εφτά. Ο Κάτσε από το πρώτο ημίχρονο, ο Ινσαουράλδε με κλωτσιές και τα καλόπαιδα Λούκας και Τζαβέλας θα είχαν κάνει ντους στα αποδυτήρια πριν σφυρίξει το τρένο τρεις φορές. Το φαντάζεστε;

Δεν χρειάζεται ο διαιτητής να δώσει ψεύτικο πέναλτι ή να κατακυρώσει άκυρο γκολ. Αρκεί να μην αφήσει τη μια ομάδα να παίξει.

Πριν από το παιχνίδι είπα στην παρέα ότι ο Κάκος είναι φίδι. Κατά την διάρκεια του αγώνα, ρέφερι και βοηθοί προήχθησαν σε γαμόφιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου